T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Tire Devlet Hastanesi

• IMG_0620.jpg
  • IMG_0591.jpg

TC SAĞLIK BAKANLIĞI TİRE DEVLET HASTANESİ
2010 Yılı Eylül ayında 200 nitelikli 32 yoğun bakım yatağı olmak üzere 232 yataklı olarak hizmete başlamıştır.
2003 yılında Bebek Dostu Hastane ünvanı alarak standartlarını sağlamıştır ve halen sürmektedir.
2006 yılında kalite çalışmalarına başlayan hastanemiz TSE Standartlarını karşılayan ilk ilçe hastanesi olarak belgelendirilmiştir.
2011 yılında Sağlıkta Kalite Standartları’na göre hizmet vermeye başalayan hastanemiz 2014 yılı merkezi değerlendirmede tam puan almıştır.
Uluslararası dijital seviyelendirme kuruluşu olan HIMSS-EMRAM seviyelendirmesinde 2014 yılında seviye 6 belgesini almaya hak kazanmıştır.
Akabinde hastanede hasta ile ilgili tüm tıbbi hizmet alanlarında kullanılan tüm tıbbi cihazların verilerinin hastane bilgi yönetim sistemi üzerine entegrasyonu sağlanmış ve hekime elektronik getiren bir sistem yapılandırılmıştır.
Aynı süreçte kapalı döngü ilaç sistemlerinin kurulumu ve kullanılması sağlanmıştır.
Tüm bu uygulamalar neticesin de hastanemiz HIMSS-EMRAM skorlamasında en yüksek seviye olan seviye 7 belgesini 2016 yılında alamaya hak kazanmıştır.
Bu belge ile hastanemiz bu ünvana sahip Türkiye’de tek Avrupa’da 3. Hastane olmuştur. 2019 yılında belge güncellemesi yapılmıştır.
2016 yılında Anne Dostu Hastane kriterlerinide uygulayarak “Anne Dostu Hastane Ünvanı” almaya hak kazanmıştır.
2018 yılında ise SAS (Sağlıkta Akreditasyon Standartları)’nı tam olarak uygulayan ilk devlet kamu hastanesi olmuştur.
2019 yılında yatak kapasitesi artırılarak 250 yatakla hizmete devam etmektedir.