Tire Devlet Hastanesi'ne "Anne Dostu" ödülü verildi

Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 18:35

Tire Devlet Hastanesi'ne "Anne Dostu" ödülü verildi

Haberin Devamı

İZMİR Tire Devlet Hastanesi, "Anne Dostu" hastane seçildi. Türkiye genelinde altıncı İzmir'de ise Urla'dan sonra ikinci "Anne Dostu"  hastane seçilen Tire Devlet Hastanesi'ne ödülünü İzmir İli Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan verdi. Ödülü alan Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali, doğum hizmetlerinin kaliteli ve güvenli şeklide sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın Üreme Daire Başkanlığı ve Kamu Hastaneleri Kurumu Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan program çerçevesinde "Anne Dostu" hastane unvanı aldıklarını belirten Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali, her kadının gebelik sürecinde doğum yapmaktan korktuğunu kaydetti. Hayali, "Bu yüzden anne adayları genelde sezaryen istiyor. Doğumun normal, sağlıklı, güvenilir bir süreç olarak yaşanması ve annelere gerekli güven ve desteğin verilmesini amaçlıyoruz. Gebelere, psikolojik destek verip, bilgilendiriyoruz. Onları normal doğuma özendiriyoruz. Hastanemizde, modern doğum ünitesi kurduk. Personelimiz uzun süre eğitim aldı. Anne adaylarına ayırdığımız toplam dört odayı, kendilerini evinde hissetmeleri için her türlü konforla donattık" dedi.

BABALAR DA DESTEK ALACAK

İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan sağlık alanında birçok ilke imza attıklarını söyledi. Özkan, "Hastanede, anne adaylarına evlerindeki gibi ortam hazırlıyoruz ki anneler burada doğum yapmak istesinler. İşin kolay yönü sezaryen gibi görünse de normal ve doğal yönü tabi bu değil. Günümüzde, doğum öncesi ve sonrası sağlıklı süreç için anne dostu hastaneler ön plana çıkıyor. Anneleri olduğu kadar güvenli doğum sürecinde adeta dokuz doğuran babaları da bilgilendireceğiz" diye konuştu.

Tire Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Fatoş Yürürdurmaz ise geçen yılın verilerine göre hastanelerinde bin 285 doğum gerçekleştirildiğini, sezaryen oranın oldukça düştüğünü söyledi.

Kamuran KIZILBOĞA / TİRE (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!