POLİKLİNİKLERE HANGİ YOLLARDAN KAYIT YAPTIRABİLİRİM
1-Web sitesi yoluyla
a. www.tiredh.gov.tr adresine giriniz.
b. 182 MHRS randevu butonuna tıklayınız.
2-Poliklinik sekreterine doğrudan başvurarak sıranızı alabilirsiniz.
Poliklinik hasta kayıt işlemi saat 08:00’da başlar.
3-Hastanemize Poliklinikte Muayene İçin Gelirken Yanınızda Bulundurmanız Gerekenler
TC kimlik numarasının yazılı olduğu fotoğraflı kimlik kartı gerekmektedir.
Kanun gereği hasta kayıt işlemleri için hastanın bizzat kendisi ve kimlik belgesi olmalıdır. (nüfus cüzdanı pasaport evlenme cüzdanı vs.) Hasta çağırma ekranlarında hastaların adının ve soyadının ilk iki harfi görünmektedir. Kimliği yanında olmayan hastaların kaydının yapılamayacağı hastalara anlatılır. Acil durumu olduğunu ifade eden hastalar acil servise yönlendirilir. Acil durumu olmadığı halde kayıt yaptırmak konusunda ısrarcı olan hastalar (uzak mesafeden geldiğini belirten, kimliğinin kayıp olması, MHRS randevusunun olması vb.) başhekimliğe yönlendirilir. Başhekimlik tarafından kimlik sorgulaması hastanın adı soyadı, baba adı soyadı, doğum tarihi, TC kimlik numarası ile yapılarak hastaya ‘kayıt yapılabilir’ yazılı bir kâğıt verilir.
KAYIT İŞLEMLERİ
Poliklinik muayenesi için direk muayene olacağınız poliklinik sekreterine başvurunuz.
Polikliniklerde ilk kayıt işleminiz yapıldıktan ve kayıt bilgilerinizin doğruluğu kontrol edildikten sonra bağlı bulunduğunuz kurumun bilgi işlem merkezine internet aracılığı ile bağlanılarak provizyon sorgulaması yapılmaktadır. Buradan gelecek cevaba göre işleminiz yürütülecektir.
Muayene isteğiniz kabul edilirse, sıranız verilecektir.
Sıranız verildikten sonra size üzerinde, kimlik bilgileriniz, muayene zaman aralığınız ve sıranızın yazılı olduğu bir barkod verilecektir.
Bu kâğıdı aldıktan sonra poliklinik bekleme salonlarında bekleyiniz sıra numaranız ve isminiz ana ekranda ve muayene odasının üzerindeki ekranlarda göründüğünde muayane için polikliniğe giriniz.
Sosyal güvenceniz yoksa poliklinikten sıranızı alıp poliklinik ücretini ödemek için önce vezneye daha sonra poliklinik bekleme salonunda sıranızın gelmesini bekleyiniz. Muayene işlemiz bittikten sonra sizden tetkik istenmişse yada konsültasyon için başka bir polikliniğe gönderilecekseniz yine önce vezneye giderek ücretini yatırdıktan sonra ilgili yerde işleminizi yaptırabilirsiniz.
Acil vakaların, Engelliler, Hamilelerin, 65 yaş üstü yaşlıların, Yedi yaşından küçük çocukların, Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gazilerin poliklinik sırasında önceliği vardır.
Hekimlerin poliklinik hizmetleri dışında yatan hasta viziti, diğer servislerde yatan hastaların konsültasyon hizmeti, yoğun bakım ünitesi hasta viziti, acil servis konsültasyon hizmetleri ve idari işler gibi pek çok görevi vardır. Bu nedenle poliklinik hizmetleri zaman zaman belirtilen saatler dışına taşabilmektedir.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR
Hastane kurallarına uyulmalıdır.
Sorunlarınızın çözümü için Hasta Hakları Birimi'ne başvurabilirsiniz.
Hasta hastaneye gelmeden ilaç yazımı yapılmaz.
Hasta isteği doğrultusunda ilaç, rapor yazılmaz ve tetkik yaptırılmaz.
26 Nisan 2022